Sociale media nieuws en inspiratie

Waarom betaal je veel meer voor Canva? YouTube beperkt video's voor tieners

Geschreven door Eva Jenny Dorhetso | 12/09/2024

 

WhatsApp en Messenger breken muren. Revolutionaire verandering in je berichtenverkeer

Meta kondigde onlangs aan dat zowel WhatsApp als Messenger hun platformen openstellen voor andere chatdiensten. Deze stap richting 'interoperabiliteit' komt niet helemaal uit de lucht vallen.  De Europese Digital Markets Act (DMA) speelt hier een grote rol. En dit betekent ook een ingrijpende verandering in onze communicatie.

Benieuwd hoe deze update je communicatiestrategie zal veranderen?

 

Instagram rolt nieuwe DM-functies uit

Instagram voegt deze week een reeks nieuwe functies toe aan direct messages (DM). Ja, je leest het goed: je kunt nu op een nóg leukere manier met elkaar communiceren. Zo wordt bijvoorbeeld de ‘Cut-out’ optie toegevoegd aan DM's, evenals nieuwe thema’s voor je gesprekken. Klinkt cool, toch?

Benieuwd hoe je deze nieuwe tools optimaal benut in je communicatiestrategie? Lees verder en check alle mogelijkheden 👈

 

TikTok rolt ‘Note’... euhm nee ‘Thoughts’ en nieuwe veiligheidsmaatregelen uit

TikTok kopieert en vernieuwt als een pro. Zo testen ze "TikTok Thoughts" uit. Een functie waarmee je korte, tekstgebaseerde boodschappen deelt in een bubble’achtige weergave bovenaan je inbox. Klinkt bekend? TikTok neemt ook belangrijke stappen om de veiligheid van tieners te verbeteren. In samenwerking met het Family Online Safety Institute (FOSI) introduceerden ze een "Digital Safety Partnership". 

Benieuwd naar de details? We nemen deze updates onder de loep 🔍

 

YouTube beperkt blootstelling tieners en lanceert nieuwe promotietools en ‘Add Yours’ sticker

YouTube gaat minder video's over fitness, lichaamsgewicht en uiterlijk aanbevelen aan tieners. Maar waarom precies? Experts geven aan dat dergelijke content een negatief effect heeft op hun zelfbeeld. Daarnaast introduceert YouTube de "Add Yours" sticker voor Shorts. Een functie die toch sterk doet denken aan vergelijkbare tools op Instagram en TikTok.

Op zoek naar de details? Lees dan zeker verder.

 

Snapchat zet positieve ervaringen en nieuwe deelopties

Snapchat groeit, innoveert en zorgt ervoor dat het een positieve plek blijft, vooral voor tieners. Ja, echt, dat blijkt uit onderzoek. Enkele studies tonen immers aan dat Snapchat een goed effect heeft op jongeren. Daarnaast rollen ze nieuwe deelopties uit om 16 à 17-jarigen meer vrijheid te geven.

Lees verder als je wil weten wat dit betekent 👀

 

Pinterest breidt promocampagne uit: focus op feestplanning, recepten en winkelen

Pinterest heeft deze zomer niet stilgezeten. Hun promotiecampagne, die in juli van start ging, krijgt nu een vervolg. Het doel? Nog meer bekendheid genereren bij potentiële advertentiepartners en optimaal gebruik maken van hun steeds evoluerende advertentietools. In deze nieuwe fase ligt de nadruk op feestplanning, recepten en winkelen. 

Maar waarom deze specifieke focus?

 

Past Telegram moderatiebeleid aan na arrestatie CEO?

Telegram, één van de populairste berichtenapps, kwam recentelijk in het oog van de storm nadat CEO Pavel Durov in Parijs werd gearresteerd. De beschuldigingen? Het faciliteren van criminele activiteiten zoals kinderporno, wapen- en drugshandel op het platform. Telegram noemde de arrestatie absurd, maar erkende tegelijkertijd de urgentie om de veiligheid op hun platform te vergroten.

Benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken?

 

Canva verhoogt met zotte prijzen: abonnementen tot wel 300% duurder

Gebruik je Canva voor je visuals, video’s, folders, etc.? 😅 Oeps, bereid je dan maar voor op een zotte prijzensprong. Waarom? Wel, door de nieuwe AI-functies. Die kosten Canva een flinke som, en helaas gaan ze dat doorrekenen aan jou. Abonnementen kunnen tot wel 300% duurder worden. 

Say what? Ontdek hier meer 😱

 

X stopt met AI-training op basis van EU-data

Grok, de slimme AI-chatbot van X, biedt je razendsnelle en actuele antwoorden op basis van de nieuwste trends en gesprekken op het platform. Echter, door de aangescherpte GDPR-regelgeving in de EU moet X nu expliciete toestemming vragen om je data te mogen gebruiken. De Ierse privacytoezichthouder, de DPC, gaf X een waarschuwing. Ondanks dat X een extra toestemmingsoptie in de accountinstellingen heeft geïntegreerd, bleek dit onvoldoende. Daarom besloot X voorlopig te stoppen met het gebruik van onze data.

Maar wat betekent dit nu precies?