Sociale media nieuws en inspiratie

Sociale Media Update: Laat je spraakberichten uittypen binnen WhatsApp

Geschreven door Seppe Meul | 15/02/2023

 

Laat je spraakberichten uittypen binnen WhatsApp

Spraakberichten zijn al langer een item binnen WhatsApp. Het is een handige tool om  verhalen te versturen naar jouw vrienden, familie of collega's. Het probleem was daarbij dat de ontvanger dit bericht moet beluisteren, en dus niet kan lezen. Dat heeft WhatsApp nu aangepakt. Zo lanceert de app binnenkort een functie waarmee spraakberichten uitgetikt worden.

In welke talen zal dat uitgerold worden?

WhatsApp introduceert spraakstatus in België

Alle Belgische WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu een spraakbericht aan hun status toevoegen binnen de app. Bij die statusupdate kan de gebruiker ook aangeven wie de status kan en mag zien. De spraakstatus werd al sinds afgelopen zomer getest door de bèta-gebruikers van WhatsApp. Nu heeft de chat-app de functie uitgerold naar alle gebruikers. 

Hoe doe je dat?

Community Chats komen naar Facebook

Vanaf nu rolt Facebook de functie Community Chats uit in de Benelux. Zowel binnen Facebook als Messenger kunnen gebruikers van groepen dan makkelijker in besloten groepjes met elkaar chatten. Zo kan je als lid van een groep wel met bepaalde leden apart communiceren, zonder dat je daarom de groep hoeft te verlaten.

Al sinds september in de VS.

Langere tweets eindelijk beschikbaar

Elon Musk & co hebben het eindelijk officieel uitgerold: langere tweets. Voor iedereen? Helaas. Enkel Twitter Blue-gebruikers, de betalende abonnees, kunnen gebruikmaken van deze vernieuwing. Zo kan je als gebruiker tweets plaatsen van maximaal 4.000 tekens in plaats van 280.

Hoe zal dat eruit zien?

Maak kennis met Artifact

De medeoprichters van Instagram: Kevin Systrom en Mike Krieger, hebben een een nieuwe onderneming gelanceerd. Daarmee zullen ze in de toekomst sociale media-apps ontwikkelen. Het eerste product: Artifact. Dat is een gepersonaliseerde nieuwslezer. De app zelf is momenteel nog niet in gebruik, maar daar komt snel verandering in. 

Hoe werkt dat dan?