menu
close_24px

OpenAI rolt ‘Canvas’ uit en YouTube maakt Shorts langer


 

Apple Intelligence rolt eerste functies uit en OpenAI introduceert ‘Canvas’

Zin in een flinke dosis AI-updates? Momenteel lanceren zowel Apple als OpenAI nieuwtjes.

Het is zover, Apple rolt vanaf 28 oktober de eerste Apple Intelligence features uit met iOS 18.1. Denk aan slimme tekstbewerking, samenvattingen en transcripties van je audio. OpenAI geeft ChatGPT een make-over met hun nieuwe 'Canvas' interface.

Ontdek hier meer OpenAI's 'Canvas'.

 

Meta transformeert advertenties met AI, worstelt met EU-regelgeving en mikt (opnieuw) op jongeren

 Wil jij je foto's tot leven brengen? Meta introduceert ‘Image Animation’, een AI-tool waarmee je een foto animeert met simpele tekstcommando's. Met "Movie Gen" kun je video's creëren en bewerken met eenvoudige tekstinstructies. Meta zet ook AI in om je bestaande video's aan te passen naar diverse formaten. Ben je een influencer of run je een merk? Goed nieuws, je kunt nu naadloos de content van de creator met wie je samenwerkt integreren in je ads. Facebook krijgt een nieuwe videotab die lijkt op TikTok en richt zich op jongeren.

Van coole AI-tools tot privacyperikelen, je leest het hier.

 

WhatsApp pimpt je videogesprekken met nieuwe achtergronden en filters

Je WhatsApp gesprekken gaan er anders uitzien. Hoe dan?

Denk aan coole achtergronden, flitsende filters en handige aanpassingen. Je wilt videobellen? Geen zorgen, WhatsApp rolt verschillende achtergronden uit om je rommel te verbergen. WhatsApp voegt ook filters toe aan je videogesprekken. 

Wow, benieuwd naar meer? Lees hier verder.

 

Threads introduceert 'Loops'

Threads komt met een gloednieuwe functie, 'Loops'. Het gaat basically om verschillende communities binnen Threads. Denk aan een soort miniforum waar je met gelijkgestemden babbelt over specifieke onderwerpen.

Klinkt een beetje als X's Communities?

 

LinkedIn rolt nieuwe puzzel uit en verbetert andere games

LinkedIn beweert dat hun spelletjes behoorlijk populair zijn. Zo'n 80% van de spelers komt de volgende dag terug voor meer en 76% is een week later nog steeds aan het puzzelen. Indrukwekkende cijfers, toch?

Net daarom voegt LinkedIn een nieuw puzzelspel, "Tango". Maar wat is Tango precies?

 

Is Bytespider TikTok's geheime wapen in de AI-race?

Ken jij Bytespider? Het is een tool sneller dan het licht. Jazeker, deze AI-tool verzamelt data zo snel dat andere grote AI-spelers er duizelig van worden.  Het stelt ByteDance in staat om razendsnel enorme hoeveelheden data te verzamelen. En ByteDance rust niet op zijn lauweren. Zo introduceerden ze ondertussen al verschillende AI-toepassingen op TikTok. 

Benieuwd? Lees snel verder. 

 

Langere YouTube Shorts, slimmere tools en meer controle

Deze week gooit YouTube het roer om met een reeks nieuwe features.

Shorts worden langer en er komt een frisse look op je smartphone. Wil je meedoen met de laatste viral trend, maar weet je niet hoe? YouTube introduceert templates waarmee je makkelijk kunt 'remixen'. Wil jij je statistieken checken op je smartphone? YouTube Studio Mobile ondersteunt nu landscape view. 

Enthousiast? Ontdek hier alle details 👈

 

Pinterest pimpt je advertenties met Performance+

Al gehoord van Performance+? Dit is Pinterest's nieuwste truc om je advertenties op steroïden te zetten. 
Denk aan een AI-assistent die je hele advertentiecampagne runt. Van targeting tot budgetten, van biedingen tot zelfs het maken van de advertentie.

Deze slimme robot doet het allemaal 🤖

Share this article on