menu
close_24px

Dumpt Instagram vierkante foto's? Gratis Apple Intelligence tot 2027

  • Meta

 

Hoe Meta je advertenties slimmer maakt

Vraag jij je wel eens af hoe je advertenties op kanalen als Facebook en Instagram beter kunnen presteren? Meta heeft onlangs verschillende nieuwe aanpassingen aangekondigd om effectiever te adverteren.

Denk hierbij aan het gebruik van 'Conversion Value Rules' en nieuwe instellingen die zich specifiek richten op extra conversies. Daarnaast maakt Meta het nu heel eenvoudig om je favoriete analysetools, zoals Google Analytics en Northbeam, direct te koppelen aan je advertentiesysteem.

Maar wat betekent dit eigenlijk allemaal?

 

Kiest Instagram voor 100% verticaal? En wat zijn profielkaarten?

Deze week ontdekten we iets bijzonders op Instagram...

Sommige accounts tonen nu een verticale homepage. Betekent dit het einde van de iconische vierkante foto's? Daarnaast test Instagram ook iets nieuws voor content creators: profielkaarten. Deze digitale kaarten zijn doorbladerbaar en bevatten aan de ene kant een QR-code en aan de andere kant een overzicht van je profiel.

Lees hier alles over de nieuwste updates op Instagram 👈

 

Meer drafts, inzicht in je volgers en binnenkort ga je posts kunnen inplannen!

Threads heeft onlangs de mijlpaal bereikt van maar liefst 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, slechts 13 maanden na de lancering.

Om het succes van het eerste jaar te vieren, heeft Meta enkele nieuwe functies geïntroduceerd. Ben jij iemand die graag vooruit plant en voorbereidt? Dan zul je vast wel blij zijn met de mogelijkheid om tot wel 100 drafts op te slaan. En dat is nog niet alles. Threads lanceert een splinternieuwe Insights pagina en zal binnenkort ook een functie uitrollen waarmee je posts kunt plannen.

Benieuwd naar alle details? Lees hier meer.

 

WhatsApp pakt spam aan. Maak nu je eigen Giphy-stickers!

Benieuwd hoe WhatsApp stalkers en spam aanpakt? En wat dacht je van gebruikersnamen en die leuke geanimeerde Giphy-stickers? En er staat nog meer op de planning. WhatsApp werkt aan extra personalisatiemogelijkheden voor je chats. Binnenkort kun je niet alleen je achtergrond aanpassen, maar ook de kleuren van je berichten veranderen.

Jazeker, WhatsApp blijft nieuwe updates uitrollen.

 

YouTube rolt QR-codes voor alle kanalen uit en breidt partnership met Shopify uit

YouTube maakt het nu eenvoudiger dan ooit om je kanaal te ontdekken en te volgen. QR-codes zijn nu beschikbaar voor iedereen na een succesvolle testfase. En wist je dat YouTube nog nauwer gaat samenwerken met Shopify?

Ontdek hier alle details 👀

 

Slimmere B2B advertenties en geavanceerde zoekfuncties

Ben jij wel eens verdwaald geraakt in de zoekfunctie van LinkedIn? Goed nieuws: LinkedIn heeft een complete make-over gegeven aan de zoekopties.

In samenwerking met Magna Media Trials heeft LinkedIn diepgravend onderzoek gedaan naar wat écht werkt voor B2B-advertenties.

Benieuwd naar de resultaten van dit uitgebreide onderzoek? Ontdek het hier.

 

Van Amber Alerts tot nieuwe groeistrategieën

Als je door je TikTok feed scrolt, kan het zomaar gebeuren dat je een Amber Alert tegenkomt met details over een vermist kind in jouw omgeving. TikTok laat zien dat het meer is dan alleen entertainment.

Daarnaast introduceert TikTok een creatief stimuleringsprogramma in de VS om toptalent aan te trekken. Als jij een invloedrijke YouTuber of Instagrammer weet te overtuigen om TikTok te gebruiken, word je beloond met Amazon-cadeaubonnen. En Europa wordt steeds belangrijker voor TikTok.

Benieuwd waarom? Ontdek alle details hier.

 

Snapchat verbetert advertentietools en optimalisatie

Benieuwd hoe Snapchat het beheren en optimaliseren van advertenties makkelijker en effectiever maakt? De Lead Gen Ads op Snapchat kregen een behoorlijke upgrade. Voor de appontwikkelaars onder ons introduceert Snapchat nieuwe biedopties en verbeterde optimalisatie. Bovendien blijven ze innoveren met Augmented Reality (AR). Snapchat zet ook grote stappen met generatieve AI, waardoor het creëren van advertenties eenvoudiger en meer geautomatiseerd wordt.

Waar wacht je nog op? Ontdek hier alle updates en mogelijkheden.

 

Grok 2 genereert afbeeldingen en X verliest gebruikers in Europa

AI-innovatie hangen in de lucht, en zeker bij X. Grok-2, een creatie van Elon Musk's xAI, is een geavanceerd AI-model dat nu ook in staat is om afbeeldingen te genereren. Maar, hoewel deze technologische vooruitgang opwindend is, brengt het ook een zware verantwoordelijkheid met zich mee...

Het lijkt erop dat X enkele gebruikers verliest in Europa. Waarom? Wel, dit zou sterk beïnvloed worden door de uitspraken en beleidsveranderingen van Elon Musk. Verder werkt X aan het ontwikkelen van geavanceerdere beheertools voor geverifieerde organisaties.

Nieuwe features die voor zowel voor enthousiasme als controverse zorgen. Ontdek hier alle X updates. 

 

Gratis Apple Intelligence tot 2027

Fantastisch nieuws, want Apple kondigde aan dat de 'Apple Intelligence' functies gratis blijven tot minstens eind 2027. Let wel op, want niet alle iPhones zijn geschikt. De nieuwste modellen, zoals de iPhone 15 Pro (Max) en iPhone 16, zullen volledige ondersteuning bieden. Heb je een ouder model? Helaas. 

Klik hier voor meer informatie.

Share this article on