menu
close_24px

ChatGPT's o1 denkt voor je na en Instagram beschermt jongeren... Maar hoe?


 

Meta, Snapchat en TikTok vechten tegen zelfbeschadigende content

Ja, je leest het goed. Meta, Snapchat én TikTok bundelen hun krachten.

Waarom? Om zelfbeschadigende en suïcidale content sneller en effectiever op te sporen en te verwijderen van hun platformen. Dit nieuwe initiatief, genaamd 'Thrive', markeert een belangrijke stap richting een veiligere sociale media-omgeving.

Wat houdt het initiatief in? Dat lees je hier 👓

Meta verbiedt Russische staatsmedia en rolt nieuwe advertentieopties uit

Met de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen besloot Meta onlangs om Russische staatsmedia zoals RT en Rossiya Segodnya te verbannen. Daarnaast, met de feestdagen in het vooruitzicht, introduceert Meta een reeks nieuwe advertentieopties die je producten en diensten extra in de schijnwerpers zetten. Denk hierbij aan verbeterde kortingscodes, ad reminders en instore promoties.

Benieuwd naar alle ins en outs? Lees dan verder voor meer details.

 

Instagram beschermt tieners met stevige regels

Het is onmiskenbaar dat sociale media een immense invloed uitoefenen op ons dagelijks leven. En onze kids? Die lijken wel vergroeid met hun smartphones en sociale media.

Instagram is momenteel een van de populairste kanalen onder tieners. Juist daarom voert Instagram op dit moment een reeks serieuze maatregelen in om jongeren te beschermen tegen de potentieel schadelijke gevolgen van sociale media.

 Wat gaat er veranderen? Dat ontdek je hier 👈

 

TikTok voegt 'Delete & Re-Edit' toe en Lemon8 groeit als alternatief

Maak je vaak video's in de TikTok-app? Dan zal deze nieuwe update je veel tijd besparen. Met de "Delete & Re-Edit" optie bewerk jij je video's zonder ze helemaal opnieuw te hoeven uploaden.

En terwijl TikTok zich voorbereidt om zich voor de Amerikaanse rechtbank te verweren tegen een mogelijk verbod, voert ByteDance een slimme strategie uit door Lemon8 te promoten. 

Nieuwsgierig naar deze feature en Lemon8? 👀

 

Snapchat maakt het eenvoudig en leuk met nieuwe features en AI-functies

Snapchat weet dagelijks miljoenen gebruikers te boeien. Tijdens hun jaarlijkse Partner Summit onthulden ze daarom een reeks spannende nieuwtjes en verbeteringen. Wat is het doel? De app nog gebruiksvriendelijker maken en tegelijkertijd hun creatieve mogelijkheden aanzienlijk vergroten.

Nieuwsgierig naar de nieuwste AI-functies van Snapchat? Lees dan snel verder.

 

OpenAI rolt o1-model uit dat nadenkt en wil zo snel mogelijk Strawberry lanceren

OpenAI blijft z'n concurrentie voor met updates zoals het o1 en de lancering van Strawberry. Deze nieuwe taalmodellen krijgen het vermogen om zelfstandig te redeneren. Ongelooflijk, toch? Bijkomend zorgt een nieuw toezichtcomité ervoor dat alle innovaties voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zonder enige inmenging van CEO Sam Altman.

Wil je hier meer over weten? 👈

 

Gemini Live nu gratis en Microsoft innoveert met nieuwe AI-functies in Office

Zowel Google als Microsoft werken aan leuke oplossingen om je productiviteit te optimaliseren en werkprocessen te stroomlijnen. Goed nieuws voor Androidgebruikers: Gemini Live is nu helemaal gratis beschikbaar. Heb je een iPhone of iPad? Dan moet je helaas nog even geduld uitoefenen. En als je werkt met Excel, Outlook, PowerPoint of Word, dan kun je binnenkort profiteren van nieuwe AI-functies via Copilot om nog meer uit deze programma's te halen.

Deze updates zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. Lees en bekijk hier alle details.

 

X werkt aan ontkoppeling van DM-functionaliteit

Binnenkort ga je X misschien wel gebruiken als puur berichtenkanaal, vergelijkbaar met WhatsApp. Jawel, er is opnieuw een grote verandering op komst. Zo willen ze de Direct Message (DM) functie scheiden van andere functies in de app.

Nu, wat betekent dit precies?

Share this article on