menu
close_24px

8 angstaanjagende Halloween tips voor je sociale media

De regen tikt onophoudelijk tegen het raam. De dagen worden korter, de avonden langer en brrr, de kou kruipt stilaan door je jas. We zien het voor ons … Daar zit je, onder een dekentje, aan het genieten van een warm kopje pompoensoep of een stuk appeltaart met kaneel.

En wij? Wij zijn superenthousiast! De herfst is in aantocht en Halloween komt eraan.🎃 Pompoenen worden ingekerfd en kinderen kunnen niet wachten om zich te verkleden als Ghostbuster of Beetlejuice. Met glow-in-the-dark details of zelfgemaakte outfits van gerecyclede materialen zien we de waanzinnigste creaties tot leven komen.

Dit spookachtige seizoen biedt dé perfecte kans om jouw doelgroep te inspireren, betrokkenheid te genereren of zelfs je verkoop te stimuleren. Hoe je dat doet? We delen 8 tips & tricks om je socials in Halloweensfeer te brengen.

Durf je? Doe je mee? 

Halloween-3 maanden - banner


1. Halloween decoratie en unboxing 👻

Dit is het moment om je decoratie en/of unboxing skills naar boven te halen. Maak een leuke video waarin je mysterieuze dozen opent met je Halloweenproducten of -decoratie.

TikTok @lifewithlainee 

Of, wil je het niet te moeilijk maken? Dan kun je er gewoon voor kiezen om je kanalen wat op te smukken. Net zoals je met Kerst of Pasen je winkel decoreert, geef jij ook jouw sociale mediakanalen een griezelige make-over. Maak gebruik van de nieuwste AI-tools van Canva voor verrassende creaties.

Halloween Canva AI-tools

 

2. Virtual Reality - Maak een Spookhuis uitdaging

Wil je alles uit de kast halen? Zet dan deze Halloween een stap verder met de magie van VR en locatiegebaseerde AR. Het is niet alleen een griezelige ervaring voor je volgers, maar ook een creatieve manier om je producten of diensten te promoten. Hoe? Met platformen zoals Niantic's Lightship of Snapchat's Landmarkers tover jij je fysieke winkel of kantoor om in een spookachtige setting vol verrassingen gelinkt aan je merk. Verstop kortingscodes of producten in het virtuele spookhuis en daag je volgers uit om ze te vinden. Deel teasers en hoogtepunten op je sociale media en haal inspiratie uit deze video van PLAYAR.

 

3. Een ‘Halloween’ seizoenskorting of een giveaway actie

Na de lentekuis komt de herfstkuis.  🧹 We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog heel wat op stock hebt liggen? Het is tijdens de herfstperiode trouwens niet ongewoon om kortingen aan te bieden. Dus, waarom zou je dat dan niet koppelen aan Halloween?

Organiseer bijvoorbeeld een giveaway op je sociale mediakanalen. Je kunt je volgers vragen om hun eigen griezelige creaties te delen of een spookachtige foto te maken met je producten om kans te maken op een prijs. Dit is een geweldige manier om engagement te stimuleren en tegelijkertijd je merk te promoten. 

 

Durf je? Doe je mee? 

Halloween-3 maanden - banner

 

4. Halloween inspiratie delen

Iedereen houdt van een beetje inspiratie. Het delen van unieke en handige tips is een fantastische manier om waarde te bieden aan je volgers en jouw expertise te tonen. Hier zijn twee ideeën om je volgers te inspireren en hen te helpen het meeste te halen uit deze griezeligste tijd van het jaar:

Betover je keuken met Halloween gerechten

Duik de keuken in en deel je favoriete herfstgerechten met een 'spooky' twist. Maak een stap-voor-stapvideo of fotoreeks van het bereiden van een pompoensoep of een akelig dessert. Je kunt ook een live kookdemonstratie houden op je sociale mediakanalen, waar je interactie hebt met je volgers en hun vragen in realtime beantwoordt.

Recept voorbeelden vanop Instagram
Halloween DIY verticale videocontent

Maak in 5 stappen ... , Zo maak je ... in 10 eenvoudige stappen, enzovoort. Jawel, doe-het-zelf-video's zijn razend populair op TikTok en Instagram.  Maak bijvoorbeeld een eenvoudige tutorial waarin je laat zien hoe je een pompoenvormige geurkaars maakt. Deel de benodigde materialen, de stappen om het te maken, en veiligheidstips voor het omgaan met hete wax. Moedig je volgers aan om hun eigen creaties te delen en gebruik een specifieke hashtag om deze user-generated-content te verzamelen.

Door praktische tips te delen, bouw je een positieve en ondersteunende relatie op met je volgers. Het laat ook zien dat je meer bent dan alleen een merk, je bent een betrouwbare bron van inspiratie en informatie, klaar om te helpen en te verrijken. Dus ga je gang, deel wat Halloween magie en laat de creativiteit stromen!

5. Vergeet Social Commerce niet

Heb je een Instagram Shop of een Facebook Catalogus? Vergeet dan niet jouw Halloween-waardige producten te delen. Denk bijvoorbeeld aan een Trick-or-Treat Box, Halloween cupcakes, decoratie of je limited edition halloween collectie, … 

6. Organiseer een 'Zombie Survival ...' 🧟‍♂️

Zombiefeesten zijn méga populair! Organiseer een zombie survival modeshow in je winkel of op locatie waar bezoekers actief kunnen deelnemen. Livestream het op Instagram of TikTok, bied speciale kortingen aan deelnemers of kijkers en laat ze je producten ontdekken.

7. Lanceer een 'Limited Edition' Halloweenlijn 🎃

Maak een exclusieve Halloweeneditie van je producten of diensten. Dit kan variëren van speciale smaken, kleuren of verpakkingen tot unieke ontwerpen. Bijvoorbeeld, een kapper zou tijdelijke oranje haarverf kunnen aanbieden, terwijl een bakker pompoencupcake maakt. Beperk de beschikbaarheid om urgentie te creëren.

Scherm­afbeelding 2024-10-01 om 14.15.15

Scherm­afbeelding 2024-10-01 om 14.15.24@Ilyascolliers

8. Gebruik TikTok-inspiratie voor je Halloween Content 📱

TikTok is 'the place to be' voor het spotten van Halloween trends. Maak korte video’s met make-up tutorials, DIY-kostuums, of spooky recepten om je publiek te betrekken. Gebruik populaire hashtags zoals #Halloween2024, #DIYCostume en #HalloweenMakeup om meer zichtbaarheid te krijgen. 

Durf je? Doe je mee? 

Halloween-3 maanden - banner

 

Ziezo, enkele tips waarmee je direct aan de slag kunt. En ja, ook al ben je geen fan van Halloween, jouw volgers zijn dat misschien wel. Sta je te popelen om meer te leren? Snuister dan op ons leerplatform. Nog geen toegang tot onze Someflex Community? Vraag snel een dagpas aan en schrik vooral niet op van de hoeveelheid hands-on lessen 😉

Share this article on